Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Određen pritvor osumnjičenima Njegoslavu Milinkoviću i Bojanu Košarcu

BMW ilidza

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je jučer donio rješenje o jednomjesečnom pritvoru Njegoslavu Milinkoviću i Bojanu Košarcu, saopćeno je iz tog suda.

Pritvor može trajati do 5. septembra 2016. godine ili do drugačije sudske odluke.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete te im je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Njegoslav Milinković i Bojan Košarac osumnjičeni su za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s krivičnim djelima krijumčarenja, teške krađe i napada na službenu osobu.

Ispred Termalne rivijere Ilidža u četvrtak, 4. avgusta, ova lica pokušala su da ukradu automobil BMW, ali ih je policija zatekla, nakon čega su počeli da pucaju na policiju.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su uzvratili, a u pucnjavi su dva lica ranjena, a treće je uhapšeno.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) su 5. avgusta, na četiri lokacije u Istočnom Sarajevu pretresli objekte lica osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem i teškom krađom i izuzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

Pretrese je Sipa sprovela po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, nakon što su službenici MUP-a Kantona Sarajevo spriječili krađu automobila BMW i uhapsili tri lica.

Nezvanično, riječ je o Bojanu Košarcu, Njegoslavu Milinkoviću i Savi Petričeviću iz opštine Pale.