Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Određen pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji “Mreža”

specijalci hapsenje

Po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici Denis Trifković odredio je jednomjesečni pritvor za 16 osoba uhapšenih u policijskoj akciji ‘Mreža’.

Pritvor je određen osumnjičenim: Husagić Jasminu, Merdan Almi, Čuković Ivani, Behadarević Aldinu, Talić Amiru, Šišić Miralemu, Livnjak Nerminu, Palavra Darku, Mandić Ćedomiru, Burdalić Husejnu, Mrakić Armanu, Šaip Idrizu, Banović Miri i Šaip Adnanu, svi iz Zenice, te Karahodžić Elminu iz Kaknja i Mišković Draganu iz Viteza.

Općinski sud je utvrdio da je zahtjev za pritvor osnovan u skladu sa članovima Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH.

Istom odlukom Općinskog suda Zenica izrečene su mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja i mjera povremenog javljanja u policijske uprave prema mjestu prebivališta za grupu od 14 osumjičenih osoba iz Zenice, Maglaja, Travnika i Kaknja. Za te osobe prijedlog za izricanje mjera zabrane je osnovan po članovima Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH.

Pritvor i izrečene mjere zabrane su određene zbog osnova sumnje da su osumnjičeni počinili produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, a u sticaju s krivičnim djelima Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK-a i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.