Brčko

Određen jednomjesečni pritvor 32-godišnjaku zbog pokušaja ubistva

Tuzilastvo-brcko

Sumnja se da je iz pištolja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede

Osnovni sud Brčko distrikta, postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, odredio je jednomjesečni pritvor O. H. (32) zbog sumnje da je prije dva dana u brčanskom naselju Prutače hicima iz pištolja pokušao ubiti N. A.

Osumnjičenom, koji je deset puta osuđivan, uglavnom za imovinska i kaznena djela s elementima nasilja, jednomjesečni pritvor određen je zbog opasnosti od bijega, priopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je u četvrtak O. H. zbog sumnje da je prethodnog dana u naselju Prutače pucao iz pištolja na N. A. u namjeri da ga liši života.

Sumnja se da je iz pištolja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je povrijeđeni prevezen u brčanski medicinski centar, gdje je zadržan na liječenju. Događaju kvalificiranom kao pokušaj ubistva prethodila je kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili međusobni konflikt započet u Brčkom, naveli su iz Tužiteljstva.