Općinski sud u Sarajevu

Određen jednomjesečni pritvor sedmorici napadača na državljane Srbije

New Project – 2023-01-15T210250.335

Sutkinja Jasmina Sazdovski odredila je jednomjesečni pritvor za sedam, od ukupno 10 osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje

Sedmorici od deset osumnjičenih zbog napada na državljane Srbije u hotelu na Ilidži određen je jednomjesečni pritvor.

Sutkinja Jasmina Sazdovski odredila je jednomjesečni pritvor za sedam, od ukupno 10 osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

– Pritvor je određen za H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E.B. Prema preostaloj trojici osumnjicenih, B.H., M.P., i S.K. izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa sedmoricom kojima je određen pritvor i da im se približe na razdaljinu ispod 100 metara, potvrđeno je iz Općinskog suda.

Riječ je o Harisu Demiru, Aldinu Tahiroviću, Ensadu Hodžiću, Arminu Hodžiću, Eldaru Baltiću, Belminu Omeragiću i Eldaru Bešiću.

Benjaminu Hasanoviću, Mersidu Podrugu i Sedinu Kukiću određene su mjere zabrane. Riječ je o zabrani međusobnog sastajanja i komuniciranja s ostalim osumnjičenima, te da se jednom sedmično javljaju nadležnoj policijskoj stanici.