Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jablanica

Određeno mu zadržavanje: Ovo je vlasnik hotela koji je teško pretukao uposlenicu

amir džafić
Foto: Društvene mreže

Građani Jablanice, u šoku nakon događaja, na društvenim mrežama su osudili nasilničko i bahato ponašanje vlasnika hotela Amira Džafića

Amir Džafić, vlasnik hotela “Jablanica”, koji je i utorak brutalno pretukao svoju uposlenicu, nije pušten na slobudu jer mu je određeno 24-satno zadržavanje, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK – područna kancelarija Konjic.

Kako je pojašnjeno, danas bi povrijeđena djevojka trebala biti otpuštena iz bolnice i saslušana u Tužilaštvu, piše Avaz.

Dalje mjere

Tokom dana bit će poznato koje dalje mjere će poduzeti postupajuća tužiteljica, odnosno hoće li eventualno biti predložen pritvor za Džafića.

Napad koji je uznemirio javnost u BiH, policiji u Jablanici je u utorak, nešto prije 21 sat, prijavila majka 28-godišnje uposlenice.

-1. avgusta u 20.50 sati Policijskoj stanici Jablanica D. K. iz Jablanice prijavila je da je u hotelu “Jablanica” njenu kćerku E. K. (28) fizički napao i nanio joj vidne povrede A. Dž. (44). On je uhapšen i zadržan u prostorijama za zadržavanje – saopćeno je jučer iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz policije su rekli i da je dežurni ljekar iz SKB u Mostaru obavijestio Policijsku upravu Mostar da je E. K. zadobila teške tjelesne povrede.

Osude napada

Građani Jablanice, u šoku nakon događaja, na društvenim mrežama su osudili nasilničko i bahato ponašanje vlasnika hotela Amira Džafića. Kako se nezvanično saznaje, napadnuta djevojka je radila na recepciji, a vlasnik ju je pretukao u prostorijama hotela.

Iz SKB Mostar je potvrđeno da je djevojka kod njih hospitalizirana na Odjelu za maksilofacijalnu hirurgiju. Kako su naveli, riječ je o teškim tjelesnim povredama koje nisu opasne po život.