Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčko

Određen pritvor 50-godišnjaku koji je pokušao silovati staricu

tuzilstvo-brcko-distrikta

Sumnja se da je Dž.I. , nakon što je u alkoholisanom stanju i s kapuljačom na glavi kroz otvoren prozor ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca

Sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor pedesetogodišnjem Dž.I. osumnjičenom da je prošle sedmice u ovom gradu pokušao da siluje 79-godišnju ženu u njenoj kući.

Pritvor osumnjičenom određen je na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta, a zbog opasnosti da će ponoviti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo.

Dž.I. se sumnjiči da je 26. novembra oko 17,00 sati, u kući sedamdesetdevetogodišnje M.Đ., pokušao ženu da prisli na polni odnos.

“Sumnja se da je Dž.I. , nakon što je u alkoholisanom stanju i s kapuljačom na glavi kroz otvoren prozor ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i tijelu savladavši tako njen otpor. Osumnjičeni je zatim pokušao polni odnos s njom, a kada nije uspio natjerao ju je na bludne radnje prijeteći da će je silovati i zaklati, u čemu su ga spriječili pripadnici Policije Brčko distrikta BiH”, navodi se u naredbi o sprovođenju istrage.

Zaprijećena kazna za pomenuto krivično djelo je od tri do deset godina zatvora.