Crna hronika

Kantonalni sud Sarajevo

Određen pritvor Milošu Obradovu, koji se dovodi u vezu sa ubistvom policajaca

01/12/2018

Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Milošu Obradovu, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu.

Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti, piše Dnevni avaz.

“U kritičnom periodu Obradov je učestvovao u tuči, ovom prilikom na sreću. Tuču je dokumentirao MUP RS. Postoje službene zabilješke, prekršajni nalozi, postoji videonadzor da se to desilo. Postoji snimak njegovog odlaska kući, postoji konverzacija s prijateljima. On nije nikako mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme, učestvovati u krivičnom djelu i s nekim s dopisivati. Mislim da je Miloš Obradov pogrešna osoba u ovom trenutku”, kazao je advokat osumnjičenog Obradova Bojan Veselinović, nakon okončanja ročišta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.