Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opštinski sud Tuzla

Određen pritvor za tri žene zbog navođenja na prostituciju

tuzla sud333

Nakon višemjesečne istrage pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su 25. juna, po nalogu Tužilaštva i naredbi Opštinskog suda Tuzla, izvršili pretrese na više lokacija u Tuzli, nakon čega su osumnjičeni uhapšeni

Opštinski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za Mušu Mujagić /27/, Risadu Osmanović /31/ i Sanelu Dedić /40/ iz Tuzle zbog sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koje je i predložilo pritvor.

Istraga za isto krivično djelo otvorena je i protiv Jasmina Biberovića /49/ iz Tuzle koji je nakon ispitivanja u Tužilaštvu pušten da se brani sa slobode.

Postoji sumnja da je Muša Mujagić od 2016. do juna 2019. godine u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli navodila i podsticala više djevojaka, od kojih su neke i radile u njenom lokalu, da gostima pružaju seksualne usluge za novac u lokalu ili na drugim lokacijama.

Risada Osmanović je osumnjičena da je u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli od februara 2018. do juna 2019. godine navodila i podsticala djevojke da za novac pružaju seksualne usluge gostima lokala, dok je Sanela Dedić osumnjičena za naovođenje više djevojaka na prostituciju tokom 2019. godine.

Biberović je osumnjičen da je u 2018. i 2019. godini navodio nekoliko djevojaka da pružaju seksualne usluge gostima ugostiteljskog objekta Muše Mujagić.

Nakon višemjesečne istrage pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su 25. juna, po nalogu Tužilaštva i naredbi Opštinskog suda Tuzla, izvršili pretrese na više lokacija u Tuzli, nakon čega su osumnjičeni uhapšeni.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni su iz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužioci su donijeli naredbu o provođenju istrage i ispitali osumnjičene.

Istraga o ovom predmetu se nastavlja