Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo hnk

Određen pritvor Zeničanki: Opljačkala Konzum, pekaru i ukrala ženi novačnik

tuzilastvo hnk
Foto: Fena/ Arhiva

Zeničanki prijeti kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna

Na prijedlog Tužilaštva HNK određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenoj Emiri O. (1994.), iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produženo kazneno djelo krađa.

Emira O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 11. februara 2023. godine do 2. septembra 2023. godine krala u tri navrata na različitim lokalitetima u Mostaru.

Dana 11. februara 2023. godine, oko 18,40 sati, ušla je u trgovinu ‘Konzum’, na adresi Franjevačka 16b u Mostaru, ušla u prostor skladišta navedenog objekta, otključala sef i iz sefa otuđila i za sebe prisvojila novac u iznosu od 2.600 KM.

Dana 22. marta 2023. godine, oko 12,05 sati, ušla u pekaru ‘Dan-noć’, na adresi Put 29 HUD b.b. u Mostaru, vlasništvo V. K. i iz ladice otuđila novac u iznosu od oko 700 KM.

Dana 2. septembra 2023. godine, oko 21,40 sati, ušla u restoran ‘Babilon’, na adresi Tabhana b.b. u Mostaru, te u blizini toaleta, iz ženske torbe otuđila novčanik, vlasništvo S. Z., u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.250 KM i 400 Eura, te lični dokumenti i bankovne kartice na ime S. Z., da bi novac zadržala za sebe, a po izlasku iz objekta novčanik bacila u kontejner”, navode iz Tužilaštva.

Zeničanki prijeti kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Emira O. je višestruka povratnica u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavala kaznu zatvora.