Crna hronika

Oduzet audi i motor koje je Jašarević oteo od Baručije

08/08/2017

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom od danas upravlja privremeno oduzetim audijem A6 i motociklom gilera nexus 300.

Taj automobil i motocikl privremeno su oduzeti rješenjem Općinskog suda u Zenici, a po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Ovaj prijedlog i rješenje su u vezi sa krivičnim predmetom protiv Almira Jašarevića za kojeg postoji osnovana sumnja da je ovo auto i motor, inače vlasništvo Elvedina Baručije iz Zenice, stekao iznudom.

Vozila su u skladište Agencije transportovana uz pomoć MUP-a ZDK-a i BIHAMK-a.

Agencija će upravljati ovim privremeno oduzetim motornim vozilima sve do konačne odluke Suda.

Podsjećamo, po nalogu i nadzoru Tužilaštva ZDK krajem jula je realizirana akcija kodnog naziva „Reket“, u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK uhapsili Jašarevića zbog sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela iznude, a sve to u sticaju sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i ugrožavanja sigurnosti.

– U sklopu akcije „Reket“ na području grada Zenice, izvršeni su pretresi na dvije lokacije, i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni i stana koje koristi druga osoba te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni. Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil „Audi A6“ i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela. Također, oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i sim kartice, pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom – saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.