Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mrkonjić Grad

Oduzet automobil zbog dokumentacije

policija rs2 (1)

“Pajero” je privremeno oduzet i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku

Službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad privremeno su od lica čiji su inicijali M.G. iz Šipova oduzeli automobil “mitsubishi pajero” jer ga je kupio i registravao, a da za njega ne posjeduje potrebnu dokumentaciju.

Provjerama i operativnim radom utvrđeno je da je osumnjičeni na osnovu nepripadajuće dokumentacije i pločica sa brojem šasije izvršio prvo tehnički pregled vozila, a zatim i registraciju kod nadležne službe, iako je znao da priložena dokumentacija ne pripada tom automobilu, čime je službenike doveo u zabludu.

“Pajero” je privremeno oduzet i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da nad osumnjičenim licem bude izvršena kriminalistička obrada.

Tužilac je naložio i da po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.