uio

Oduzeta veća količina tekstila

Oduzeta razna roba

Tokom vršenja redovnih aktivnosti na GP Karakaj prilikom vršenja detaljnog pregleda autobusa koji je došao iz pravca Srbije pronađena je neprijavljena roba roba stranog porijekla, a radilo se o 3500 komada raspršivača

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, u tri odvojene akcije oduzeli su veću količinu raznih proizvoda bez propisane dokumentacije u vrijednosti 35.000 KM.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u saradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje, izvršili provjeru prometa roba stranog porijekla u trgovinskom objektu na području RC Tuzla. Tom prilikom su pronašli 5958 komada tekstilnih proizvoda (trenerke i sl.) stranog porijekla bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije.

Tokom vršenja redovnih aktivnosti na GP Karakaj prilikom vršenja detaljnog pregleda autobusa koji je došao iz pravca Srbije pronađena je neprijavljena roba roba stranog porijekla, a radilo se o 3500 komada raspršivača.

Takođe, tokom vršenja provjera prometa akciznih proizvoda na području RC Tuzla pronađeni akcizni proizvodi koji nisu bili obilježeni na propisan način.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

UIO