Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kod Bijeljine

Oduzete krijumčarene cigarete vrijedne oko 30.000 KM

Krijumcarene cigarete3333

Ta akcizna roba bila je sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u BiH oduzeli su na graničnom prijelazu Pavlovića most kod Bijeljine krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM.

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila marke “reno”, spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 3.719 paklica cigareta. Ta akcizna roba bila je sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, saopćeno je danas iz UIO BiH.

Aktivnosti na terenu proveli su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UIO, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH u Bijeljini.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH privremeno su oduzete krijumčarene cigarete i putničko motorno vozilo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv osumnjičene osobe podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH.

Tokom pomenutih aktivnosti na terenu korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je UIO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.