Crna hronika

Oduzeti mobiteli namijenjeni prodaji putem interneta

14/02/2016

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su, u regionalnom centru u Sarajevu zbog sumnje u nezakonitu prodaju, privremeno oduzeli mobilne telefone koji su se prodavali putem interneta i u trgovinama u Sarajevu.

Iz UIO pojašnjavaju da su ovlaštene službene osobe Grupe UIO za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, u Regionalnom centru Sarajevo, spriječili nezakonit promet 83 mobilna telefona “iphone”, “samsung”, “sony”, “huawei” i druge, kao i veću količinu opreme za mobilne aparate u ukupnoj vrijednosti od 37.000 KM.

Nezakonito prometovanje ovom robom otkriveno je tokom kontrole pravnog subjekta, a u okviru provođenja plana pojačanih mjera na sprječavanju krijumčarenja robom, saopćeno je iz UIO.

Mobiteli1

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO koristili su opremu, znanja i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja Vlade SAD, kroz program EXBS.

Oprema korištena u ovoj akciji je CT-30 kit, GR-135, lični detektori radijacije, multitool gerber, kamere Sony, vozila Toyota Hilux i Dacia Duster.

Također, određeni broj mobilnih uređaja oduzet je i zbog njihovog nezakonitog prometovanja putem web stranica na kojima se prodaje razna roba u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.