Crna hronika

Sarajevo

Oglasila se policija nakon sinoćnje pucnjave, poznato i ko je ranjen

20/03/2021
Foto: Avaz

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo “Pokušaj ubistva”, na licu mjesta izvrši uviđaj

U Sarajevu je sinoć oko 19:27 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

“Dana 19. 3. 2021. godine u 19:27 sati, Četvrta PU-PS Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica Ive Andrića- IX Transferzala, općina Novi Grad, od strane NN lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je lice M. R. iz Sarajeva, u predjelu leđa zadobio povrede koje su na CUM-UKC Sarajevo od strane doktora konstatovane kao lake tjelesne povrede”, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako pišu mediji, ranjen je Renato Mikac, od ranije poznat policiji po upotrebi vatrenog oružja i razbojništvima.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo “Pokušaj ubistva”, na licu mjesta izvrši uviđaj i poduzmu sve druge potrebne mjere i radnje, što je od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo i izvršeno, navodi se u izvještaju.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca istog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.