Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija bankar

Oglasili se iz Sberbanke nakon hapšenja: “Prijavili smo ih Tužilaštvu prije pola godine”

Sberbank

Sberbank BH ističe da niti jedan klijent banke nije oštećen

Sberbank Bosna i Hercegovine prijavila je tužilaštvu tri bivša zaposlenika zbog zloupotrebe položaja u cilju sticanja lične finansijske koristi prije šest mjeseci i isti od tada nisu zaposlenici banke. Banka pozdravlja sve poduzete aktivnosti nadležnih policijskih tijela i vjeruje u bh. pravosuđe, poručili su danas iz ove banke za N1 nakon objavljene informacija o hapšenjima bivših uposlenika Sberbanke.

Sberbank BH ističe da niti jedan klijent banke nije oštećen usljed navedene zloupotrebe niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu, saopćeno je iz banke.

”Profesionalnost, transparentnost i integritet osnovne su vrijednosti Sberbanke. Za one koji se ponašaju u suprotnosti sa osnovnim vrijednostima banka ima nultu stopu tolerancije”, kazali su.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u operativnoj akciji kodnog naziva “Bankar” u Sarajevu su uhapsili tri osobe. Akcija se realizuje po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšeni se nalaze se u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu. U toku je kriminalistička obrada nakon čega će u zakonskom roku biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu.