Oglasio se MUP KS: Načelnik Efendić lišen slobode

Andrea Rauber Saxer Efendic Mojmilo 9

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) oglasilo se nakon današnje saobraćajne nesreće u glavnom gradu BiH, u kojoj je načelnik općine Novi Grad Semir Efendić udario pješaka, koji je nešto kasnije podlegao povredama na KCUS-u.

Kako se navodi u saopćenju, saobraćajna nesreća dogodila se danas u 14.30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka inicijala S. E. (77), nastanjenog u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarske oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E. S. (35), nastanjen u Sarajevu.

“U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S. E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18 sati”, kaže se u saopćenju.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage – Sektora uniformisane policije – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

“Navedenog dana u 19 sati, slobode je lišen vozač E. S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4., a u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS”, dodaje se u saopćenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.