Crna hronika

saopštenje za javnost

Oglasio se MUP ZDK nakon što je sinoć prilikom hapšenja ranjen opasni kriminalac

23/06/2019

Prema informacijama iz MUP-a ZDK-a, prilikom hapšenja, od strane policijskih službenika je upotrijebljeno službeno vatreno oružje

U mjestu Donja Zimča kod Visokog u subotu navečer je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen G. B. Na njega su pucali policajci, a danas se o ovom slučaju oglasio MUP ZDK.

– Dana 22. juna 2019. godine, oko 20 sati, na području Visokog, od strane policijskih timova Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK i Policijske stanice Visoko, lociran je i uhapšen G.B. (35) iz Visokog. Hapšenje te osobe rezultat je operativne akcije koja je sprovedena u proteklom periodu i koja je imala za cilj lociranje i hapšenje, koje je bilo u bjekstvu i za kojim je, zbog izvršenja teških krivičnih djela, raspisano nekoliko centralnih i operativnih potraga. Budući da se radilo o višestrukom izvršiocu teških krivičnih djela, za kojeg se raspolagalo pouzdanim operativnim podacima da posjeduje vatreno oružje, i koji je u proteklom periodu svojim ponašanjem izazivao strah i uznemirenost mještana Visokog, Kiseljaka i drugih susjednih općina, formiran je operativni Štab, koji je u skladu sa prikupljenim operativnim podacima i saznanjima na terenu, rukovodio naznačenom akcijom, izdavao naredbe i koordinirao svim aktivnostima – stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK-a, prilikom hapšenja, od strane policijskih službenika je upotrijebljeno službeno vatreno oružje, budući da se navedena osoba oglušila o naredbe izdate od strane policijskih timova i isto je tom prilikom iskazalo namjeru da će ugroziti sigurnost policijskih službenika.

– Nakon hapšenja G. B., isto je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede. G. B. je zadržan u Kantonalnoj bolnici Zenica na promatranju i nalazi se pod stalnim policijskim osiguranjem. Na mjestu hapšenja započete su uviđajne radnje od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona -Stoji u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.