Crna hronika

"dobro smo prošli"

Oglasio se vozač smrskanog BMW-a: To što vozim BMW, ne znači da sam automatski kriv!

06/11/2019

Niti smo se prevrtali, niti su nas vatrogasci izvlačili iz automobila

Na autoputu Sarajevo – Zenica blizu Visokog jučer se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj je na svu sreću jedna osoba zadobila samo lakše tjelesne ozljede. Kažemo na sreću, jer svi koji su vidjeli jezive fotografije automobila BMW koji je učestvovao u nesreći, pomislili su odmah na ono najgore.

Portal Crna-Hronika objavio je priču s vozačem smrskanog BMW-a koji je lakše ozlijeđen, a radi se o Dini H. iz Odžaka.

Odmah prilikom uviđaja, policijski službenici obavili su alkotestiranje vozača, i utvrdili da je vozač imao 0,0 promila u organizmu. Odnosno da nije bio pot uticajem alkohola.

“Prijatelj koji je sjedio na suvozačevom sjedištu i ja putovali smo prema Visokom. Ispred mene na 500 metara, uočili smo dva kamiona, od kojih jedan namijenjen za izvandrednu vožnju”, objašnjava Dino kako je došlo do nesreće.

“Na samo 100 metara, kamion za izvanrednu vožnju, krenuo je preteći drugi kamion ispred sebe. Prešao u lijevu (moju) traku, ne osvrćući se uopće na moj automobil. Dalje se sve odvijalo u sekundama. Ukliještio sam se između trotoara i njegove prikolice koja je prošla kroz cijeli BMW, što se i na slikama može vidjeti.”

“Ćošak njegove prikolice, poderao mi je cijelu stranu, a automobil ni jedne sekunde nije dotakao trotoar, niti se okretao, niti prevrtao kako pišu portali. Nikome ništa nije bilo! Na sreću! Traumatičan je prizor gledati u prikolicu ispred sebe, koja ide direktno u tvoj automobil, a ti ništa ne možeš tu uraditi”, kazao je potresen vozač.

“Najtužnije je što izađe vozač kamiona, te kaže: Izvini buraz, nisam te vidio”.

“Obojica smo sami izašli iz auta. Niti smo se prevrtali, niti su nas vatrogasci izvlačili iz automobila”, ispričao je vozač, uputivši apel svim medijima da prije objave informacija, provjere iste.

“Volio bih da ovo moje iskustvo bude “škola” svima, i da pripaze kako voze na autoputu ili bilo gdje drugo. Inače vozim 16 godina. Ovo mi je prvi udes. Ne pijem, vozim BMW. A, to što vozim BMW-a, ne znači da sam po automatizmu kriv! Kakvi smo to ljudi postali” – zapitao se vozač iz Odžaka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.