Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opkoljeni dileri pustili staforda na policiju, nakon toga stradali su i oni i pas

droga zaplijena siroki brijeg

Nakon dostavljanja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu od strane Policijske uprave Široki Brijeg i dokaza dostavljenih uz isto, Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona otvorilo je istragu protiv tri osobe i to M. L. (38), B. R. (38) i I. L. (38) zbog postojanja osnova sumnje da bi počinili kaznena djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge” i “Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje”.

Navedene osobe sumnjiče se da su u mjestu Gostuša, općina Široki Brijeg, znajući da je uzgoj indijske konoplje zakonom zabranjen, zasadili više sjemenki indijske konoplje, koje su potom zalijevali i uzgajali, te su iznikle 54 stabljike.

Dana 6. septembra 2017. godine na njih bez povodca i zaštitne korpe na njušci koji je počeo režati i kretati se prema njima.

U trenutku kada je pas došao u neposrednu blizinu policijskih službenika osjećajući se ugroženo jedan policijski službenik je radi otklanjanja prijetnji i opasnosti od ozbiljnih ozljeda policijskih službenika izvadio pištolj i ustrijelio psa.

Nakon toga policijski službenici su lišili slobode osumnjičenike i navedene stabljike prilikom vršenja uviđaja oduzeli.