Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opljačkali pumpu u Mostaru, a radnike zaključali u pomoćne prostorije

pumpa mostar

Policijskoj stanici Mostar Jug noćas u 00:20 sati obratio se D.K., radnik na benzinskoj pumpi OIL-AC u Ortiješu kod Mostara, te prijavio da su dvije nepoznate muške osobe opljačkale navedenu pumpu uz prijetnju vatrenim oružjem.

Pljačkaši su radnike D.K. i V.P. zaključali u pomoćne prostorije, te iz objekta otuđili neutvrđenu količinu novca i vozilo Peugeot karavan sive boje, vlasništvo V.P., nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru. S navedenim događajem su upoznate sve policijske patrole na terenu te su poduzete sve potrebne mjere, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Patrola Policijske stanice Mostar Centra, noćas, u 02:30 sati je, u ulici Maršala Tita, identificirala osobu s fantomkom na glavi i rukavicama na rukama, koja je u vreći nosila dva pajsera. Riječ je o I.K. (1993) koji je uhapšen i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Mostar Centar.

Policijskoj stanici Glavatičevo, 11. maja, u 06:20 sati, prijavio je D.L. (1970) da mu je tokom noći otuđeno vozilo Yugo 55, koje je bilo parkirano ispred kuće u mjestu Kula, općina Konjic.

Vozilo je bilo otključano, a u unutrašnjosti se nalazila motorna pila Husqvarna 365. U 08:30 sati policijska patrola je pronašla vozilo na lokalitetu Dabića poljana, a u njemu nije zatečena motorna pila.

U protekla 24 sata na području HNŽ-a ukupno je registrirano 9 prijava iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta, 2 slučaja narušavanja javnoga reda i mira te 4 prometne nezgode, navodi se u priopćenju MUP-a HNK-a.