banja luka

Opljačkana kuća Ozrena Perduva i ukraden novac: “Podigli su roletnu i ušli kroz prozor” (VIDEO)

perduv

O svemu je obaviještena i Policijska uprava Banja Luka, čiji su pripadnici obavili uviđaj na licu mjesta

Nepoznati počinilac ili više njih opljačkali su kuću porodice Ozrena Perduva u Banjaluci i tom prilikom otuđili dio novca. Ozren Perduv, aktivista neformalne grupe građana „Pravda za Davida“ i predsjednik udruženja građana „Pokret pravde“ kaže da nema sumnje ko bi mogao izvršiti krađu.

O svemu je obaviještena i Policijska uprava Banja Luka, čiji su pripadnici obavili uviđaj na licu mjesta.

Kuća u kojoj Ozren Perduv živi sa svojom porodicom opljačkana je 8. septembra između 20 i 21 sati. U tom periodu niko od članova porodice nije bio u objektu, a lopov, ili više njih ušli su kroz prozor u Perduvovu sobu, koja je jedina pretražena i opljačkana. Perduvu je ukradena određena količina novca, javlja televizija BN.

„Provalnici, jedan ili više njih, ja sada u ovom trenutku ne znam, su kroz prozor kuće, podigli ovu roletnu, krilo prozora nije bilo zatvoreno, ušli, preturili sobu i okrenuli je potpuno naopačke, odnijeli jedan dio novca koji su pronašli i pobjegli. To je ono što se desilo. Ja čak to stanje nisam ni zatekao u kući, već moja majka je došla. Naravno ona je bila van sebe, žena je bila u šoku, zvala me je da dođem da vidim i ja sam samo mogao da konstatujem ono što mi je od nje rečeno preko telefona“, kaže Ozren Perduv.

Odmah po prijavi provale i krađe, na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske uprave Banja Luka. Kažu slučaj se istražuje.

„Zaprimljena je prijava. Radi se o krivičnom djelu teška krađa. Izvršen je uviđaj i preduzimaju se mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog događaja.“, kaže načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić.

Slučaj je policiji prijavio Ozrenov otac, dok Perduv priznaje da nije bio saglasan da se pozovu policijski službenici.

„Moja namjera i želja nije bila da prijavljujem policiji jer ja nemam povjerenja u njihov rad. Međutim, otac je insistirao da se to prijavi policiji. Oni su po njegovoj prijavi došli u kuću i izvršili uviđaj. Izuzeli nekakve tragove i sada šta će se dalje dešavati vjerujte da o tome ja ne znam ništa. Kakva su očekivanja, da li će pronaći krivce? Nemam ja nikakva očekivanja. Ja kao Ozren Perduv, pojedinac, nemam nikakva apsolutno očekivanja od njih“, ističe predsjednik udruženja građana „Pokret pravde“ Ozren Perduv.

A jedan od razloga nepovjerenja koje Perduv ima prema policiji, jesu česta legitimisanja i prekršajni nalozi koje on i članovi neformalne grupe „Pravda za Davida“ dobijaju od strane policije zbog uzvika „Pravda!“ ili sjedenja na klupama u blizini hrama Hrista Spasitelja. Upravo zbog sjedenja na klupi 16.6.2019. godine, Perduv je imao suđenje u banjalučkom Osnovnom sudu.

„Zamislite, razlog legitimisanja je bio jer ja sjedim, odnosno stojim sa tri gospođe, sami na klupi, razgovaramo. Oni prilaze i izdaju naredbu da se mi moramo odatle razići jer je zabranjeno javno okupljanje. Te dvije gospođe koje su bile sa mnom su se udaljile jer su se uplašile, međutim ja ne pristajem na to, jer ne dozvoljavam da me na takav način ponižavaju, pa makar to bila i službena lica“, kaže Perduv.

I povodom ovog sudskog odlučivanja Ozren Perduv očekuje da bude oslobađajuće, baš kao i sva ranija odlučivanja.