Banja Luka

Optužena se razboljela pred početak suđenja, žalila se na bol u leđima i povišenu temperaturu

jelena florjan
Privođenje inspektorice Florjan / FOTO: srpskainfo

Prema optužnici protiv inspektora, oni su od Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi “sredili” obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave

Početak suđenja Nenadu Grujiću (53) i Jeleni Florjan (34), suspendovanim inspektorima Policijske uprave Banjaluka koji se terete za primanje 20.000 KM mita, odgođen je zbog bolesti Florjanove, a novo ročište zakazano je za 1. oktobar, pišu Nezavisne novine.

Prema riječima njenog advokata Miljkana Pucara Florjanova ima zdrastvenih problema, a sudu je priložio kopiju nalaza privatne klinike u kojem se, između ostalog, navodi da se žalila na bol u leđima, otežano mokrenje i povišenu temperaturu.

Goran Glamočanin, republički tužilac, je istakao da je potrebno da vještak utvrdi zdravstveno stanje optužene i vidi da li može da prati proces.

Advokat optužene nije imao ništa protiv vještačenja, iako smatra da zbog odgađanja jednog ročišta ono i nije neophodno.

Sudija Branimir Jukić kazao je da bi proces svakako morali odgoditi da je optužena došla sa povišenom temperaturom, a sud je obavezao advokata da dostavi originalnu medicinsku dokumentaciju.

Na suđenju je trebao da svjedoči Branislav Vidić, direktor Srednjoškolskog doma u Banjaluci kao i još tri svjedoka.

Prema optužnici protiv inspektora, oni su od Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi “sredili” obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave.

Gajić je 18. februara 2020. godine od njega uzeo 20.000 KM, dok je preostalih 10.000 direktor doma trebao da preda osumnjičenima nakon što tužilaštvo donese odluku “povoljnu za njega”.

Florjanova i Grujić su uhapšeni u februaru ove godine u akciji “Sirano” nakon što su uzeli dio novca od Vidića , a on je bio saradnik policije.