Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijedor

Optuženi za mučenje: Upali u kuću, ugurali ga u auto i pretukli

policija rs
Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
Arhiva

“Nakon toga su ga natjerali da uđe u gepek vozila, gdje su ga držali zatvorenog oko pet minuta, da bi ga potom izvukli iz gepeka, stavili u vozilo i nastavili ga udarati šakama po glavi i tijelu”, saopšteno je iz Tužilaštva

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru optužilo je B.Đ. i M.G. zbog zlostavljanja, mučenja te neljudskog i ponižavajućeg postupanja.

Prema optužnicu, 2. maja 2019. godine, oko četiri časa, u Prijedoru, osumnjičeni B.Đ. i M.G., došli do porodične kuće oštećenog N.R., zajedno sa A.M. i nasilno su nogom otvorili ulazna vrata, koja su se otvorila, a zatim su ušli u kuću.

“Nakon toga, osumnjičeni su uz upotrebu sile i prijetnje, a u namjeri da oštećenog zaplaše i nezakonito kazne iz razloga što je oštećeni N.R. tražio navodno dužni novac od S.S., supruge od osumnjičenog B.Đ. dok je osumnjičeni B.Đ. bio na izdržavanju kazne zatvora, svjesni da oštećenog mogu i tjelesno povrijediti, te su N.R. izvukli iz kuće i ugurali na zadnje sjedište renault lagune, kojim je upravljao osumnjičeni B.Đ., dok je A.M. sjedio na mjestu suvozača”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Kako se dalje navodi u optužnici, M.G., koji je sa oštećenim sjedio na zadnjem sjedištu, u toku vožnje ga je udarao po glavi i tijelu, a to je činio i osumnjičeni B.Đ., udarajući ga rukom u predjelu glave, pa kada su došli blizu lokalnog groblja, izveli su oštećenog iz vozila i udarali ga šakama i nogama po glavi i tijelu.

“Nakon toga su ga natjerali da uđe u gepek vozila, gdje su ga držali zatvorenog oko pet minuta, da bi ga potom izvukli iz gepeka, stavili u vozilo i nastavili ga udarati šakama po glavi i tijelu, pri čemu su mu nanijeli povrede u vidu krvnog podljeva kože čela, oko lijeve očne duplje, desno podočno i zadnje strane vrata, te oguljotine kože lica i desne strane vrata, koje su zbirno laka tjelesna povreda, uz upućivanje prijetnji ga će ga ubiti, polomiti mu ruku i nogu ako nekome kaže šta su uradili i ako ih prijavi policiji, te da će ga ponovo prebiti”, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Dakle, dalje navode, zlostavljali su drugog primjenom sile i pretnje, pri čemu su mu nanijeli veliku bol, a u namjeri da se zastraši i nezakonito kazni, pri čemu su mu načinili laku tjelesnu povredu.