Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osobe koje su BMW-om izgurali automobil sa ceste “poznate policiji”

polo – sarajevo

Jasmin Mehmedović (1980) koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva, odnosno što je u četvrtak ujutro u ulici Magistrala na Ilidži iz pištolja pucao na vozilo VW Polo (E86-J-054) u kojem su se nalazili Armin Begić (1990), Jasmin Mujezinović (1991), Nihada Jusufbegović (1994) i 13-godišnja djevojčica, nakon čega je ovo vozilo izgurano sa ceste, predan je danas sarajevskom Kantonalnom tužiteljstvu nakon kriminalističke obrade u MUP-u, piše Dnevni list.

Tužiteljstvu su također, predani Elvis Baraković (1993) i Aidin Krluč (1983) kojima je na teret stavljeno sudjelovanje u grupi ljudi koja učini kazneno djelo, a koji su bili u društvu sa Mehmedovićem. Za svu trojicu, kako su naveli u Tužiteljstvu, je donesena naredba o zadržavanju, te će danas biti ispitani na okolnosti djela koja su im stavljena na teret, nakon čega će uslijediti dalje mjere prema osumnjičenima.

Građani su policiju inače, u četvrtak, nešto prije 5 sati obavijestili da je u ulici Magistrala došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva vozila, kojom prilikom je jedan automobil sletio sa ceste. Izlaskom na mjesto prijave policija je zatekla Polo sa vidnim oštećenjima u kojem su bili Begić, Mujezinović, Jusufbegovićeva i djevojčica..

Svih četvero su prevezeni u Kliniku urgentne medicine bolnice Koševo, gdje su kod Jusufbegovićeve i djevojčice konstatirane po život opasne ozljede, dok su Begić i Mujezinović prošli sa lakšim ozljedama. Jusufbegovićeva je premještena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, te je njeno stanje za sada teško, dok je djevojčica zadržana na Torakalnoj hirurgiji.

Službenici MUP-a koji su sa vještakom saobraćajne struke obavili uviđaj, a kojim je rukovodila dežurna tužiteljica, su konstatirali da je u udesu sudjelovao i BMW (M48-E-821) koji je udario Polo, nakon čega se ovo vozilo prevrnulo. Prije samog udesa, kako su policajcima ispričali oštećeni iz pola, iz BMW-a je ispaljeno nekoliko hitaca prema njihovom vozilu, ali uslijed dejstva vatrenog oružja ozlijeđenih nije bilo.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, nekoliko sati kasnije je pronađen i uhapšen Mehmedović zbog pokušaja ubistva, te Baraković i Krluč koji su se u vrijeme pucnjave i udesa sa njim nalazili u BMW-u. Razlog zbog kojih je došlo do pucnjave i udesa, u policiji jučer nisu otkrili, uz napomenu da njihovi službenici rade na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju događaja.

Osumnjičenog Mehmedovića su, skupa sa Amirom Bahićem krajem oktobra prošle godine pretukli mještani sarajevskog naselja Doglodi kada su se njih dvojica u ovo mjesto dovezli u Fiatu sa namjerom da provale u jednu od kuća. Neko od mještana je to primijetio i ubrzo alarmirao komšije koji su izašli iz kuća kako bi se obračunali sa provalnicima koji su pokušali pobjeći, ali su ubrzo sustignuti. Mehmedović je kasnije pronađen na lokalnoj cesti sa teškim ozljedama glave.

I njegov suučesnik Baraković je prije nešto više od dvije godine privođen zbog teške krađe, napada na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, te nedozvoljenog držanja oružja. Najprije je u Ulici Kovačevac, općina Ilidža, provalio u kuću odakle je uzeo novac i određenu količinu nakita, dok je pri hapšenju osumnjičeni nasrnuo na policijske službenike, a prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet pištolj CZ kalibra 7,65 milimetara sa okvirom i pet metaka, dva ručna sata, određena količina zlatnog nakita, manja suma novca i provalnički alat.

Baraković je i prije četiri godine privođen zbog sumnje da je sa više osoba sudjelovao u pljačkama Energopetrolove benzinske pumpe na Mostarskom raskršću i Promingove pumpe na Ilidži.