Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oštetili budžet općine Teslić za oko 3,6 miliona KM

teslic

Policija RS-a dostavit će nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv devet osoba koje se sumnjiče da su oštetile budžet općine Teslić za iznos od oko 3.600.000 KM.

Iz MUPRS-a su potvrdili da pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Doboj preduzimaju mjere i radnje protiv osoba inicijala M.S., J.P., S.Đ., M.S., B.C., R.Đ., N.P., R.T. i R.Đ. zbog sumnje da su počinila krivična djela protiv službene dužnosti, privrede i pravnog prometa.

Nezvanično, radi se Milovanu Stankoviću, Jovi Petroviću, Slobodanu Đurkoviću, Marijanu Saviću, Boži Cvijanoviću, Radmili Đurić, Nikoli Perišiću, Radojici Todiću i Radislavu Đuriću.

Sumnjiče se da su privrednom društvu iz Teslića omogućili da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležene sudove u RS o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih osoba. Time je navedeno privredno društvo dobilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo privredno društvo, a budžet općine Teslić oštećen za iznos od 3.600.000 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade protiv navedenih osoba i dva privredna društva iz Teslića, Okružnog javnog tužilaštva Doboj, bit će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pranje novca, saopćeno je iz entitetske policije.

Kako se saznaje, radi se o privrednom društvu “NV Trejd” d.o.o. Teslić, koje je povezano s firmom “Promtes” a.d. Teslić.