Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Horor u Velikoj Kladuši

Osuđivani pedofil uhapšen pod sumnjom da je silovao mladića

senad mustedanagic
Foto: Oslobođenje

Senad M. nekadašnji košarkaški trener iz Cazina koji je 2008. godine osuđen na 12 godina robije jer je dvije godine seksualno zlostavljao svog učenika

Osuđivani pedofil, Senad M. iz Cazina, završio je iza rešetaka zbog sumnje da je silovao 19-godišnjeg mladića u Velikoj Kladuši.

Njega su pripadnici policije Unsko-sanskog kantona uhapsili u petak a nakon prijave žrtve da ga je fizički zlostavljao Senad M., sa kojim je radio u istoj formi.

Ne navodeći ni inicijale osumnjičenog ni žrtve, u MUP-u USK-a za Oslobođenje je rečeno da su prijavu o krivičnom djelu primili 3. novembra.

-Policija je zaprimila prijavu 19-godišnjaka koji je kazao da je u firmi gdje je uposlen fizički zlostavljan. Policija je obavila uviđaj a o svemu je odmah obaviješteno i Tužilaštvo USK-a. S obzirom da se u međuvremenu došlo do saznanja da je mladić i silovan, istraga je otvorena u tom pravcu – rečeno je Oslobođenju u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, gdje nisu željeli govoriti o drugim detaljima.

-Senad M. je namamio mladića u svoj stan gdje ga ja prisilio na spolni odnos – kaže izvor blizak istrazi.

Oslobođenje saznaje da su su građani Velike Kladuše nakon ovog događaja automobil Peugeot 206 u vlasništvu osumnjičenog demolirali te na njemu ispisali “pedofil” i “peder”.

Podsjetimo da je Senad M. nekadašnji košarkaški trener iz Cazina koji je 2008. godine osuđen na 12 godina robije jer je dvije godine seksualno zlostavljao svog učenika. On je silovao 14-godišnjeg dječaka, sina svojih prijatelja, kojem je bio trener.

Senad M. je iz BiH u Hrvatsku pobjegao u maju 2009. godine, nakon što je pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Uhapšen je u Zagrebu zbog pokušaja polnog odnosa s 12-godišnjim dječakom, te silovanja 15-godišnjaka, nakon čega je osuđen na 16 godina robije.

Šta je radio na slobodi i kada je i pod kojim okolnostima pušten predmet je policijske i tužilačke istrage.