Crna hronika

Kantonalni sud u Sarajevu

Osumnjičen u predmetu “Network”: Davoru Gaji određene mjere zabrane

23/10/2020

Davora Gaju uhapsili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, u srijedu, 21. oktobra, na sarajevskom aerodromu, nakon što se vratio iz Turske

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je mjere zabrane Davoru Gaju, osumnjičenom u predmetu “Network” za zloupotrebu položaja u firmi “City – Otvorena mreža”.

Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić rekla je Srni da je Sud Gaji odredio mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta, zabranu sastajanja sa svjedocima i zabranu obavljanja dužnosti u firmi “Siti – Otvorena mreža”, koja je predmet istrage.

Davora Gaja uhapsili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, u srijedu, 21. oktobra, na sarajevskom aerodromu, nakon što se vratio iz Turske.

On se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja, jer je bio odgovorna osoba u firmi “Otvorena mreža”, gdje je radio kao koordinator u programu transplantacija.

U ovom predmetu sinoć je određen jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću poznatijem kao Batko, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, te pranje novca, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 600.000 KM.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.