Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS

Osumnjičena da je prodala nekretninu i od klijenta sakrila 150.000 KM

ključ
Foto: Pixabay
Ilustracija

Postoje osnovi sumnje da je da je počinila krivično djelo „Zloupotreba povjerenja“

D.J.Š. osumnijčena je da na osnovu punomoći koje je dobila za prodaju nepokretnosti zloupotrebila data ovlaštenja i nije ispunila svoje dužnosti prema imovinskim interesima, pričinivši štetu u iznosu od 150.000 KM.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.J.Š., jer postoje osnovi sumnje da je da je počinila krivično djelo „Zloupotreba povjerenja“ iz člana 234. stav 2 u vezi sa stavom 3 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

„Lice D.J.Š. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo izvršila na način što je na osnovu punomoći kojom ju je oštećeni ovlastio za prodaju nepokretnosti, izvršila prodaju navedene nekretnine, pri čemu je skrivajući navedenu prodaju od oštećenog i članova njegove porodice, zloupotrebila data joj ovlaštenja i nije ispunila svoje dužnosti prema imovinskim interesima, pričinivši mu štetu u iznosu od 150.000 KM, a pribavivši tako sebi protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu“, navode iz MUP-a.