Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičena za saučesništvo u ubistvu supruga, ljubavnik od ranije iza rešetaka

ubistvo suma
Foto: Ilustracija

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu, sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Livnu Nedim Begić donio je rješenje kojim je Zori Trninić, osumnjičenoj za pomaganje u kaznenom djelu ubojstva supruga Perice Trninića određen jednomjesečni pritvor. 

Glavni osumnjičeni za izvršenje ovog teškog kaznenog djela 39-godišnji Miladin Bosnić iz Drvara od 17. rujna nalazi u jednomjesečnom pritvoru koji je odredio spomenuti sudac.

Istragom koju je predvodilo Županijsko tužiteljstvo i MUP Hercegbosanske županije, po riječima Begića, došlo se do informacija i dokaznih radnji da postoji osnovana sumnja da je Miladin Bosnić u šumi kod mjesta Ataševac 30. kolovoza 2015. godine iz lovačke sačmarice pucao u glavu 40-godišnjem Perici Trniniću od kojih je navedeni preminuo.

“Proširenjem istrage, ispisom mobitela i sms poruka kod osumnjičenih došlo se do saznanja da je supruga ubijenog Zora Trninić kao pomagačica sudjelovala u njegovom ubojstvu te je Županijsko tužiteljstvo podnijelo prijedlog za njezino pritvaranje zbog mogućnosti bijega”, kazao je Begić.

Istraga se nastavlja, kazao je Begić, traži se još informacija od poziva i sms poruka od svih bh. mobilnih operatera, a u prilog sumnji ide činjenica da je supruga ubijenog odmah prodala njegovih 250 ovaca, a novac je planirala podijeliti sa svojim partnerom.

Ubijeni Perica Trninić je 28. kolovoza ove godine u poslijepodnevnim satima otišao prema šumi kako bi usjekao drva za ogrjev. Pošto se nije vraćao tu večer rodbina je ubrzo pokrenula potragu za njim te je dva dana kasnije u nedjelju pronađen s prostrijelnom ranom na području glave.

Očevid je obavljen na licu mjesta, a odlukom županijskog tužitelja tijelo ubijenog je prevezeno u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, a obdukcijom je potvrđeno da je P.Trninić preminuo  zbog ozljede koja je nanesena vatrenim oružjem.