predata mup-u hnk

Osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića prebačena u Mostar

sunita (1)

Danas popodne bit će rađena obduckija nad ubijenim Ivankovićem u Gradskoj mrtvačnici „Bijeli Brijeg

Nakon što se sinoć predala policiji u Turbetu, Sunita Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, predata je u nadležnost MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Sektora kriminalističke policije, koji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva vodi istragu u ovom slučaju.

Hindić-Bošnjaković su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona jutros rano, u pet sati predali svojim kolegama u Mostaru.

Danas popodne bit će rađena obduckija nad ubijenim Ivankovićem u Gradskoj mrtvačnici „Bijeli Brijeg“.

Podsjećamo, Nino Ivanković, poznati mostarski ugostitetlj, vlasnik “Vile Ivanković”, ubijen je u petak ujutro hicima iz vatrenog oružja u tom objektu u južnom dijelu grada. Prema izvorima bliskim istrazi, tokom bijega Sunita je pala i povrijedila se, te su joj noge u gipsu.

Hindić-Bošnjaković ima 21 godinu, a često je viđana u “Vili Ivanković” na Buni.

“Proslavila” se svojim polugolim fotografijama koje je sama objavljivala na raznim društvenim mrežama, a hvalila se i titulom misice Hercegovačko – neretvanskog kantona.

Pokušavala je i sa muzikom, snimivši nekoliko pjesama. Neki policijski izvori dovodili su je u vezu i s prostitucijom.

Ivankovića je navodno ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Pretpostavlja se da ima pomagače, ali da nije napustila teritorij BiH.