provalio u porodičnu kuću

Osumnjičeni mladić za provalu i ubistvo u Teočaku danas će biti predat Tužilaštvu TK

Više informacija o ovom događaju javnosti će biti poznato nakon ispitivanja osumnjičenog i donošenja tužilačkih odluka

Osumnjičeni dvadesetdvogodišnji muškarac inicijala H. H. koji je lišen slobode nakon što je provalio u porodičnu kuću u naselju Mrazovići u Teočaku i nanio teške tjelesne povrede od kojih je preminula sedamdesetogodišnja H.D, a njen sedamdesetogodišnji suprug M.DŽ. teško povrijeđen će danas biti predat u nadloženost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Nakon što bude dostavljen izvještaj od strane Sektora krim. policije MUP-a TK i dokaza koji su pronađeni za vrijeme uviđaja na mjestu događaja, postupajući tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičenog nakon čega će se donijeti odluka o daljnjim mjerama koje će se poduzimati u odnosu na osumnjičenog” – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona i dodao kako će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminule.

Također, u toku sve potrebne istražne radnje.

Više informacija o ovom događaju javnosti će biti poznato nakon ispitivanja osumnjičenog i donošenja tužilačkih odluka, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

“Dnevni avaz” je objavio da je u pitanju 22-godišnji Haris Haračić koji je u pljačkaškom pohodu provalio u porodičnu kuću gdje je nožem ubio staricu H. Đ. (73), a teško povrijedio njenog supruga M. Đ. (78).

Kćerka žrtava Nermina Džuzdanović je fotografiju osumnjičenog objavila na svom Facebook profilu.

“Ovo je ubica moje majke. Da nikada nema mira i u ovom i budućem životu. Da cijeli svijet vidi”, napisala je.

Ovo je ubica moje majke. Da nikada nema mira i u ovom i budućem životu. Da cijeli svijet vidi.

Objavljuje Nermina DzuzdanovicČetvrtak, 24. prosinca 2020.