Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon kriminalističke obrade

Osumnjičeni za izazivanje požara u “Oazi” predan u nadležnost Tužilaštva KS

FNA_119355

Postupajući tužilac će u zakonskom roku (24 sata) ispitati osumnjičenog i odlučiti o daljnjim mjerama u ovom slučaju, potrđeno je Feni u Tužilaštvu KS

Osoba, osumnjičena u vezi sa požarom koji je sinoć izbio u ugostiteljskom objektu “Oaza” u Vogošći, nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo (KS), predana je danas u nadležnost Tužilaštva KS.

Postupajući tužilac će u zakonskom roku (24 sata) ispitati osumnjičenog i odlučiti o daljnjim mjerama u ovom slučaju, potrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Kako je ranije saopćeno iz MUP-a KS, sinoć je oko 21.25 sati izbio je požar u spomenutom ugostiteljskom objektu, usljed čega je osam osoba zatražilo ljekarsku pomoć.

Na mjesto događaja odmah su izašli policijska patrola kao i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te Profesionalne vatrogasne brigade, koja je lokalizirala požar.

Zbog sumnje da je počinila teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine jedna osoba je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS.

Uviđaj na mjestu događaja je izvršen pod nadzorom dežurne tužiteljice Tužilaštva KS i uz prisustvo policijskih službenika Uprave policije i vještaka protivpožarne zaštite, nakon čega je nastavljen rad na dokumentovanju krivičnog djela.