Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Osumnjičeni za krađu kipa Brucea Leeja priveden u Tužilaštvo, otprije je poznat policiji

kradljivac kipa bruce lee
Foto: Bljesak.info

Prije četiri godine bio je uhapšen s 120 grama heroina, a ranije osuđen zbog razbojništva u Mostaru

U subotu predvečer, 46-godišnji D.P. iz Mostara priveden je u Tužilaštvo HNK-a zbog sumnje u krađu kipa Bruce Leeja iz parka Zrinjevac, piše Bljesak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopćilo je da su članovi Odjela kriminalističke policije PU Mostar nakon opsežne istrage brzo identificirali i uhapsili osumnjičenog, te pronašli oštećeni kip.

bruce lee kip
Foto: Instagram/ Mostar forever

Istraga je bila izazovna zbog nedostatka videonadzora u parku Zrinjevac, no uprkos tome, policija je efikasno djelovala.

Avaz neslužbeno piše da je osumnjičeni D.P., poznat policijskim agencijama zbog dilanja droge i razbojništava. Prije četiri godine bio je uhapšen s 120 grama heroina, a ranije osuđen zbog razbojništva u Mostaru.

Nepotvrđene informacije sugerišu da je kip pronađen u kući kod naselja Kosor, razrezan nakon što je prvo prebačen iz parka u ruševni objekt Staklene banke.

U petak su objavljene fotografije kipa Bruce Leeja koji je bio oštećen – prepilanih nogu i odsječene glava. Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, policija je na tragu i drugoj osobi kao mogućeg saučesnika u krađi spomenika.

Podsjetimo, kip Bruce Leeja nestao je proteklog vikenda. Mostarci su i zapalili svijeće na mjestu gdje je stajao kip Brucea Leeja.

Spomenik je postavljen 2005. godine na inicijativu Nine Raspudića i Veselina Gatala. Riječ je o umjetničkom djelu Ivana Fijolića.