advokat najavio žalbu

Osumnjičeni za pedofiliju iz Goražda ostaje još dva mjeseca u pritvoru

gorazde

Sumnjiči se da je koristeći se znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio “on-line” komunikaciju s dječakom od 11 godina

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva te produžio pritvor muškarcu D. K. iz Goražda, koji se sumnjiči za krivično djelo iskorištavanje maloljetnika ili djeteta radi pornografije.

Pritvor mu je produžen za naredna dva mjeseca.

Advokat Aleksandar Remić koji ga zastupa, najavio je žalbu na ovo rješenje, jer, kako je rekao, nema zakonskih razloga za produženje pritvora.

D. K. se sumnjiči da se koristeći znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio “on-line” komunikaciju s dječakom od 11 godina.

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtjevao sastanak s dječakom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu, pretresen je stambeni objekt koji koristi osumnjičeni. Tom prilikom su pronađeni računar, tablet i mobitel, koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.