Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Osumnjičeni za ubistvo dječaka iz BiH u sudnici lice skrivao iza papira

15/06/2016

Počelo je suđenje Silviu Schulzu koji se sumnjiči da je ubio dvoje djece, četverogodišnjeg dječaka iz BiH Muhameda Januzija i šestogodišnjeg Eliasa iz Njemačke.

Prema optužnici ovaj 33-godišnji zaštitar je prošle godine oteo dva dječaka, te ih seksualno zlostavljao i ubio, a cijeli slučaj je šokirao Njemačku, prenosi AFP.

Schulz je na suđenje došao sa kapuljačom na glavi, a lice je sakrivao papirima. Suđenju također prisustvuju i članovi porodica ubijenih dječaka.

Ukoliko ga proglase krivim, Schulz bi mogao dobiti kaznu doživotnog zatvora.

Podsjećamo, Schulz je uhapšen u oktobru prošle godine nakon što ga je identifikovala njegova majka na sigurnosnim kamerama koje je objavila policija. Nakon hapšenja policiji je priznao kako je oteo i zlostavljao Muhameda, da bi ga na kraju i zadavio sa kaišom, a priznao je ubistvo i Eliasa.

Tužitelji su naveli kako je Schulz oteo Eliasa u Potsdamu u julu 2015. godine, a početkom oktobra prošle godine oteo je i Muhameda.

Komentari