Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benedi Đukanović

Osumnjičeni za ubistvo Krunića: Dao sam mu pušku da ide loviti ptice

benedi Đukanović
Benedi Đukanović

Đukanović i Kovačević, koji je ubijen nakon sačekuše, označeni su kao direktni izvršioci ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića

Benedi Đukanović, osumničeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu je priznao da je dao pušku saučesniku Željku Kovačeviću zvanom Strijelac, jer je ovaj tražio da ide u lov na ptice.

Đukanović i Kovačević, koji je ubijen nakon sačekuše, označeni su kao direktni izvršioci ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, koje se dogodilo 22. aprila u večernjim časovima u Glamočanima kod Banjaluke.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je izjava Đukanovića, kojom potvrđuje da je njegova puška koja je korištena prilikom ubistva Krunića i Pavlovića, data kako bi osumnjičeni potvrdio da je njegov DNK na oružju, ali i negirao da ima veze sa ubistvima.

– Postojanje DNK traga Benedija Đukanovića na puškama kojim je izvršeno ubistvo bio bi krunski materijalni dokaz, a samim tim i najava dugogodišnje robije – objasnio je izvor iz istrage.

Strah

Odbjegli ubica Benedi Đukanović predao se 12. juna u večernjim časovima u Policijsku stanicu Ilidža u Sarajevu. Gotovo dva mjeseca Đukanović se skrivao na širem području Sarajeva.

Još ranije je objavljeno da se Đukanović odlučio na predaju nakon što se uspaničio da će ga ubiti. Ovome u prilog ide i to što je Đukanović prilikom dovođenja u zgradu Okružnog suda u Banjaluci sve vrijeme bio u pancirnom prsluku i pod budnim okom naoružanih policajaca.

Saznaje se i da je za vrijeme boravka Đukanovića u banjalučkom zatvoru upaljen crveni alarm, a bezbjednost podignuta na najviši mogući nivo.

– Policija naoružana dugim cijevima svakodnevno kontroliše prilazne puteve banjalučkom zatvoru, a i u samom objektu su mjere bezbjednosti podignute na najviši mogući nivo, a sve kako bi se spriječile bilo kakve neželjene posljedice – objasnio je juče izvor iz istrage.

Nestanak “golfa”

Podsjetimo, nakon što se predao policiji u Federaciji BiH Đukanović je prebačen u Banjaluku. Šest dana nakon predaje saslušan je u Republičkom javnom tužilaštvu, gdje je negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvima Krunića i Pavlovića.

Istraga još nije utvrdila gdje je Đukanović sakrio bijelu „golf sedmicu“ kojom je pobjegao iz Banjaluke nakon ubistva i u kojoj ga je policija kritične noći zaustavila na području Dervente tokom redovne kontrole saobraćaja.