Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okružni sud u Banjaluci

Osumnjičenom za svirepo ubistvo u Banjoj Luci određen pritvor

mandic
Dalibor Mandić / FOTO: facebook

Uhapšen u kući na Starčevici gdje se krio

Osumnjičenom za svirepo ubistvo mladića Ariela Bogdanovića u Banjoj Luci, Daliboru Mandiću određen je jednomjesečni pritvor, saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

– Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci je dana 5. 12. 2022. godine, u predmetu broj 11 0 K 033201 22 Kpp 3, odredio pritvor prema osumnjičenima D. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u trajanju do mjesec dana, te se isti ima računati od dana i časa lišenja slobode počev od 3. 12. 2022. godine od 03.00 časa, a najduže po ovom rješenju može trajati do 3. 1. 2023. godine do 03.00 časa- saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

Mandić je nakon intenzivne policijske potrage u subotu pronađen i uhapšen u kući na Starčevici gdje se krio nakon što je u banjalučkom naselju Borik na smrt izbo 28-godišnjeg mladića u blizini Studentskog doma i Nestro pumpe.

Prilikom ispitivanja Mandić je priznao zločin i pričao o narušenim međuljudskim odnosima na poslu, svom neslaganju i ignorisanju od strane kolega, ali i o problemima iz djetinjstva, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Za Mandića će najvjerovatnije biti zatraženo psihijatrijsko vještačenje.

Bogdanović je svirepo ubijen u petak oko 19 sati u blizini benzinske pumpe i studentskog Kampusa u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Napadač mu je prvo zario nož u predjelu leđa odnosno ramena, a potom ga usmrtio sa osam uboda nožem.

Mandić je navodno istražiocima rekao i gdje je bacio nož kojim je nasmrt izbo mladića, ali se za ovim oružjem traga.

Sumnja se da je nož bačen u Vrbas, nakon po svemu sudeći, isplaniranog zločina.

Konbne noći mladića je ubica sačekao nakon posla i napao prvo u blizini “Delte”, gdje ga je povrijedio.

Mladić mu je pokušao pobjeći prema Kampusu, gdje je pretrčao tranzit, ali ga je napadač stigao i nakon što je mladić pao, hladnokrvno ga je izbo najmanje sedam puta, a potom pobjegao s mjesta zločina.

Zločin su snimile kamere, s snimak se proširio društvenim mrežama, što je izazvalo uznemirenje i zgražavanje javnosti.