Kantonalni sud u Sarajevu

Oteli ženi torbu s novcem: Hodžić i Bajrić osuđeni na osam godina zatvora (FOTO)

Hodžić i Bajrić terete se da su početkom novembra prošle godine od žene čiji su inicijali L.B. oteli torbu u kojoj se nalazilo 28.150 KM i novčanik sa 280 eura

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Elmira Hodžića i Adnana Bajrića na po četiri godine zatvora zbog razbojništva, dok je protiv trećeoptuženog Derviša Trešnjića sudski postupak u toku.

Presuda je donesena nakon što je Sud razmatrao sporazum o priznanju krivice, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Hodžić i Bajrić terete se da su početkom novembra prošle godine od žene čiji su inicijali L.B. oteli torbu u kojoj se nalazilo 28.150 KM i novčanik sa 280 eura.

Oni se terete da su se 6. novembra 2019. godine oko 8.00 sati dovezli automobilom na parking u neposrednoj blizini NLB banke u sarajevskoj općini Novi Grad, nakon čega su sačekali dolazak automobila marke “škoda”, vlasništvo firme “BSP OI” kojim je upravljala L.B.

Derviš Trešnjić i Adnan Bajrić

Znajući da L.B. sa sobom nosi novac od pazara firme, kako bi ga položila na račun u NLB banci, optuženi su otvorili vrata automobila pri čemu je Bajrić pištoljem udario ženu u predjelu nosa, a potom je rukom uhvatio u predjelu ramena, pokušavajući da je izvuče iz vozila, dok je istovremeno Trešnjić vukao za ruke te joj oteo torbu u kojoj se nalazio pazar i to 28.150 KM i novčanik u kojem je bilo 280 eura.

Hodžić ih je čekao u automobilu, kojim su sva trojica pobjegla.

Prije potpisivanja sporazuma, prvooptuženi Elmir Hodžić platio je oštećenoj odštetu u iznosu od 15.000 KM.

Sve trojica optuženih nalaze se u pritvoru.