Crna hronika

ubistvo u mjestu vojnići

Otkriven identitet ubijenog muškarca kod Ljubuškog, 2007. je izbjegao hapšenje

10/08/2021
Foto: Ilustracija

Prema pisanju hercegovačkih medija, ubijen je Ljubušak koji živi u Zagrebu, a sumnja se da je likvidiran iz zasjede

U mjestu Vojnići, zaseok Vodice, kod Ljubuškoga, u ponedjeljak večer pronađeno je tijelo 47-godišnjeg muškarca. Policija je utvrdila da se radi o T. B. iz Vojnića te da je isti usmrćen iz vatrenog oružja.

Policijska uprava PU Ljubuški zaprimila je 9. augusta u 23:38 sati prijavu da u mjestu Vojnići, zaseok Vodice, u šumi leži muška osoba s vidljivim tragovima krvi, a u blizini se nalazi automobil marke Mercedes, saopćeno je u utorak iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

Prema pisanju hercegovačkih medija, ubijen je Ljubušak koji živi u Zagrebu, a sumnja se da je likvidiran iz zasjede.

Kako se saznaje ubijen je Toni Brkić (47). Jutarnji.hr piše da je Brkić krajem 2007. godine izbjegao hapšenje u akciji policije i USKOK-a protiv grupe krijumčara cigareta na čijem je čelu bio G. B.

– U lokvi krvi našao ga je prolaznik koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć – rekao je novinarima jedan Ljubušak.

Više pojedinosti o samom događaju nije znao, ali rekao nam je da je Brkić već duže vrijeme bio u Vojniću.

Brkić je 2007. godine uspio izbjeći hapšenje u policijskoj akciji “Walter” u kojoj je policija prijavila 29 osoba za krijumčarenje cigareta.

Ta je kriminalna skupina od travnja 2007. godine u Hrvatsku i zemlje Evropske unije prokrijumčarila više od 1,5 miliona kutija cigareta, izvijestili su tada policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te dalje u zapadnoeuropske zemlje.

Brkić je zbog krijumčarenja cigareta bio pravomoćno osuđen i na sudu u Ljubuškom na tri mjeseca zatvora, a kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od 9.000 KM zbog krijumčarenja 31.500 šteka cigareta 2010. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.