Crna hronika

Zločin iz strasti

Otkriven razlog zbog čega je Senad ubio Irmu?

21/09/2019

Njena kćerka iznijela je nove šokantne informacije u kojima tvrdi da je Basarić njenoj majci zabranio da nosi kraće suknje, štikle i da se šminka

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je održano ročište za određivanje pritvora Senadu Basariću (56), koji se sumnjiči da je ubio Irmu Forić (53), pripadnicu Granične policije BiH.

Tužilaštvo je mišljena da je nesretna žena ubijena na naročito okrutan način, piše Dnevni avaz.

Njena kćerka iznijela je nove šokantne informacije u kojima tvrdi da je Basarić njenoj majci zabranio da nosi kraće suknje, štikle i da se šminka.

Basarić je na saslušanju u policiji negirao da je ubio Irmu, kazavši kako je ona stradala nesretnim slučajem. To je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Prema njegovim riječima, Basarić je istražiteljima rekao da je volio Irmu i da su se trebali vjenčati. Ustvrdio je da je ona nastradala kada je pala na dasku za meso koju je nosila u rukama. Rekao je i da joj je on pokušao pomoći, ali da se, uvidjevši da je mrtva, uplašio i da se nakon toga pokušao ubiti četiri puta, piše Faktor.

Između ostalog je rekao je da je popio veliku količinu tableta, da se pokušao ugušiti ugljen-monoksidom i da je pokušao prerezati vene, ali da mu ništa od toga nije pošlo za rukom.

Basarić je, po svemu sudeći, nakon Irmine smrti u stanu proveo još dva dana. Javljao se na njen telefon i slao poruke njenoj kćerci kojoj je govorio da su njih dvoje u Mostaru, kako ne bi ništa posumnjali.

Ono što je zasad utvrđeno istragom je da su nakon pronalaska tijela u stanu, na tijelu Irme Forić pronađene povrede koje ukazuju na nasilnu smrt. Riječ je o povredama koje su nastale od udarca tupim predmetom, najviše ispod uha i po vratu.

Ipak, tačan uzrok smrti bit će poznat nakon što vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić dostavi nalaz obdukcije, koju je naložilo kantonalno tužilaštvo.

Irma i Senad, kako piše Faktor, upoznali su se preko Facebooka, a potom i uživo, nakon čega su se počeli zabavljati.

On je u Glavatičevu jedno vrijeme imao kafanu “Zrno bibera”, koju je prije nekog vremena zatvorio, nakon čega se doselio kod nje u stan, gdje su zajedno živjeli do tragičnog događaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.