Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven sakriveni pištolj u automobilu na graničnom prelazu Šamac

uio – pistolj1

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje izvršili su akciju kodnog naziva “BASTER” na graničnom prelazu Šamac i oduzeli sakriveni pištolj.

Vršeći pojačanu kontrolu robnog i putničkog prometa u periodu nastupajućih praznika, službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, izvršili su akciju kodnog naziva “BASTER”. Na graničnom prelazu Šamac, prilikom ulaska u BiH izvršena je kontrola pmv VW Sharan, BiH registarskih tablica, kojim je upravljalo lice A.S.

Uz pomoć donirane opreme od strane Vlade SAD, putem programa EXBS, ovlaštena lica UINO izvršila su dubinsku kontrolu vozila i pronašli sakriven gasni startni pištolj model ZORAK 917-T 9mm, a koji je pripadao suvozaču K.A., od kojeg je isti privremeno oduzet.

Daljnim pregledom vozila pronađene su i druge skrivene stvari kao: telefoni (iPhone i Samsung) kuhinjske noževe, aparate za mjerenje pritiska i drugu robu koja nije bila prijavljena za redovno carinjenje

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.