Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Korov"

Otkrivena droga vrijedna pola miliona maraka

Foto_indijska_konoplja – pbd (1)

Kako su naveli iz Policije distrikta u izvršenju krivičnog djela zatečena su K.P. i K.K. koji su uhapšeni i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada

Policija distrikta Brčko danas je u akciji kodnog naziva “Korov” u Gornjoj Skakavi pronašla tri plantaže opojne droge sa 302 stabljike indijske konoplje tržišne vrijednosti oko 500.000 KM i kompletnu opremu za njen uzgoj.

Kako su naveli iz Policije distrikta u izvršenju krivičnog djela zatečena su K.P. i K.K. koji su uhapšeni i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada.

“Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta izvršeni su pretresi dva lica, kuće i pomoćnih objekata na području Gornje Skakave, a od ministarstava unutrašnjih poslova Hrvatske i Austrije zatraženo je vršenje pretresa na teritoriji ovih država”, ističe se u saopštenju Policije Brčko distikta i dodaje da su pronađeni i drugi predmeti važni za krivični postupak.

Dodaje se da će protiv osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, biti podnesen Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta.