Crna hronika

Tužilaštvo TK

Otkriveni detalji zločina: Ermin nasmrt pretukao djeda, nena ga pokušala spasiti

18/03/2021

Pripadnici MUP-a TK su u srijedu lišili slobode Haskića, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predan u nadležnost Tužilaštva

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla uputilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Ermina Haskića (30) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom.

Haskić je osumnjičen da se 15. marta u večernjim satima u porodičnoj kući u Tuzli, u kojoj živi sa djedom i nenom, nasilno ponašao, a nakon toga fizički nasrnuo na djeda, udarao ga pesnicama i štapom po glavi i tijelu i nanio mu povrede zbog kojih je osamdesetogodišnjak preminuo u UKC-u u Tuzli iste večeri.

Također, Haskić je neni, koja je pokušala da spriječi da udara djeda, istrgnuo štap iz ruku i odgurnuo je, prilikom čega joj je nanio povredu na desnoj ruci.

Pripadnici MUP-a TK su u srijedu lišili slobode Haskića, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predan u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Haskić je i ranije osuđivan za krivično djelo nasilje u porodici zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja djeda i nene.

Pravosnažnom presudom Kantonalnog suda Tuzla iz 2020. godine osuđen je za nasilje u porodici i nasilničko ponašanje na kaznu zatvora od devet mjeseci, te je pušten iz zatvora u decembru 2020. godine.

Za krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom je u Krivičnom zakonu FBiH propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.