Crna hronika

Otkriveno ko su automafijaši koji su pucali na policiju na Ilidži

06/08/2016

Trojica kradljivaca, sa kojim su se pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sukobili u četvrtak navečer su, kako saznaje Faktor, Sava Petričević, Bojan Košarac i Njegoslav Milinković, svi sa područja općine Pale, piše Faktor.

Košarac i Milinković su jučer predati tužiocu Državnog tužilaštva, koji je već najavio da će za njih zatražiti pritvor, dok je Petričević, nakon vatrenog obračuna s policijom zadržan u KCUS-u na liječenju, pod budnim okom pripadnika MUP-a KS.

 

Sve ih se sumnjiči za krivična djela organizirani kriminal u vezi sa teškim krađama i krijumčarenjem.

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva, radi se o organiziranoj kriminalnoj grupi, koja, prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH.

– Članovi ove grupe kradu vozila, a zatim krivotvore dokumentaciju radi daljnje prodaje automobila – saopćili su iz Tužilaštva.

Policija pretpostavlja da ista ekipa stoji i iza razbojništva koje se krajem jula dogodilo u ulici Franca Lehara u općini Centar, kada su dvije maskirane osobe uz prijetnju oružjem od sarajevskog biznismena otele automobil BMW, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu, kao i iza nekoliko krađa i pokušaja krađa skupih automobila u Sarajevu, prilikom kojih je došlo do razmjene vatre s policijom.

Komentari