Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgorjelo više od 30 štandova

Ovako izgleda tuzlanska pijaca nakon požara

tuzla_pozar_poslije

U požaru koji je od Gradske pijace napravio zgarište nije bilo poginulih, a prema izvorima iz Hitne pomoći povrijeđeno je oko 20 osoba

Nakon lokalizovanja današnjeg požara na Gradskoj pijaci u centru Tuzle, na licu mjesta se još uvijek nalaze pripadnici MUP-a TK i dežurni vatrogasci, a na terenu su tužioci koji zajedno sa vještacima čekaju da se steknu uslovi kako bi mogli započeti će sa istražnim radnjama koje bi trebale otkriti uzrok jednog od najvećih požara koji su se u Tuzli desili u posljednjih nekoliko decenija.

U požaru koji je od Gradske pijace napravio zgarište nije bilo poginulih, a prema izvorima iz Hitne pomoći povrijeđeno je oko 20 osoba, među kojima nema životno ugroženih. Vatra je izbila u dijelu pijace gdje se prodaje tekstil, preko puta Elektrotehničkog fakulteta i proširila se veoma brzo na ostatak cijelog objekta.

Nezvanično, izgorjelo je više od 30 štandova, a od prodavaca koji su danas ostali bez robe i mjesta za rad i egzistenciju se moglo čuti da su se zapalile elektroinstalacije u jednom od kioska s tekstilom te je vatra zahvatila odjevne predmete, a nakon toga se proširila na objekte koji su imali boce sa plinom, čije su eksplozije brzo proširile požar.

Materijalna šteta je zasigurno ogromna, a više informacija i tome će se znati nakon okončane istrage.

Kako izgleda pijaca nakon gašenja požara pogledajte u video prilogu RTV7: