snimljeno kroz modriče

Ovako se vozi u BiH: Autobusom preko pruge i spuštene rampe kroz crveno (VIDEO)

11

Iz “Željeznica RS” ističu da je ovo još jedan primjer bahatosti i ugrožavanja opšte bezbjednosti

Mehaničari “Željeznica RS” snimili su prije dva dana još jedan primjer neodgovornog i opasnog prelaska vozila preko pružnog prelaza, a ovaj put na prelazu “Šljunkara”, na dijelu pruge između Modriče i Koprivne.

Na snimku koji su zabilježili željezničari, a ŽRS objavile i na zvaničnoj Facebook stranici, vidi se kako vozač autobusa, i pored jasno vidljive svjetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na ovom putnom prelazu prolazi pored kolone vozila i prelazi preko pruge u momentima kada se očekuje prolazak voza na ovom mjestu.

Iz “Željeznica RS” ističu da je ovo još jedan primjer bahatosti i ugrožavanja opšte bezbjednosti.

– Ponovo vidimo da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite bezbjednosti u saobraćaju nije dovoljan. Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republike Srpske, određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju, ali i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju – saopšteno je iz ŽRS.

Podsjećaju da voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i da je to regulisano Zakonom o željeznicama kao i Zakonom o bezbjednosti u drumskom saobraćaju.

– Poštujući zakonske regulative, učesnici u drumskom saobraćaju, izbjegli bi sve saobraćajne nezgode, nesreće i tragedije koje se dešavajun – smatraju u ŽRS, te apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.