Crna hronika

Naser Palismanović

Ovo je vozač koji je sinoć usmrtio čovjeka i pobjegao, bio je optužen za teroristički napad

11/10/2020

Nakon nesreće, koja se dogodila sinoć u 20.40 sati u blizini marketa "Penny", N.P. je pobjegao sa mjesta događaja, ali je brzom intervencijom policije lociran i uhapšen

Stariji muškarac je poginuo kada ga je na Mostarskom raskršću u Sarajevu udario automobil, a četrdesetdvogodišnji vozač čiji su inicijali N.P. je uhapšen i nakon kriminalističke obrade biće predat postupajućem tužiocu, rekao je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Nakon nesreće, koja se dogodila sinoć u 20.40 sati u blizini marketa “Penny”, N.P. je pobjegao sa mjesta događaja, ali je brzom intervencijom policije lociran i uhapšen.

Hadžiabdić je rekao da je vozač smješten u prostorije za zadržavanje, a stradao je pješak čiji su inicijali S.E. (67)

Srna nezvanično saznaje da je nesreću izazvao nekadašnji pripadnik selefijskog pokreta Naser Palismanović, koji je bio optužen za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna 2010. godine kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić.

Prvostepenom presudom Suda BiH je oslobođen, nakon čega je Apelaciono vijeće ovog Suda odbacilo žalbu Tužilaštva BiH kao neosnovanu.

Palislamović je dobro poznat policiji. Osuđivan je za veći broj krivičnih djela, za tešku krađu, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti, te namjerno nanošenje tjelesnih povreda.

U augustu ove godine pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su ga na području opštine Istočno Novo Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jednim licem počinio krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Tokom pretresa objekta 2004. godine koji je koristio Palislamović pronađeno je više od 13 kilograma eksploziva TNT, 11 ručnih bombi, 328 metaka 7,62 milimetara i određena količina vojne opreme.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.