Crna hronika

Predati tužilaštvu KS

Ovo su imena uhapšenih sarajevskih dilera u akciji “Prizma”

12/03/2019

Svi oni se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa od septembra 2018. godine na području Kantona Sarajevo i šire te da su se bavili nabavkom i preprodajom kokaina, spida, marihuane i heroina

Osobe uhapšene jučer u okviru akcije Federalne uprave policije pod nazivom “Prizma” predate su Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Njih 13 se tereti za nabavku i prodaju droge.

Pretresi su jučer vršeni na deset lokacija u općinama Centar i Novi Grad. Uhapšeni su supružnici Edis (30) i Nerma Bunar (28), Almedin Tači (38), Eldar Spahić (30), Sabahudin Žigović (30), Esmera Sinanović (28), Adis Paldum (36),

Dvanaest osoba, koje su u ponedjeljak uhapšene u Sarajevu u okviru akcije Federalne uprave policije (FUP), kodnog naziva “Prizma”, nakon kriminalističke obrade u toj policijskoj agenciji, predane su Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) na daljnje postupanje, potvrđeno je Feni u tom tužilaštvu.

Radi se o osobama koje se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, odnosno da su djelovali kao kriminalna grupa i da su drogu nabavljali i preprodavali u periodu od septembra prošle godine do momenta hapšenja.

Trinaesta uhapšena osoba je nakon ispitivanja u FUP-u puštena na slobodu.

U policijskoj akciji u dvije sarajevske općine – Centar i Novi Grad, a u sklopu pretresa na deset lokacija pronađena je, između ostalog, i određena količina narkotika (spida, kanabisa, heroina, kokaina).

Edis Bunar sa suprugom Nermom

Kako mediji prenose, bačni par Bunar (Edis i Nerma) sumnjiče se da su organizirali i rukovodili spomenutom grupom, a u akciji “Prizma” uhapšeni su Edis Bunar (1989.), njegova supruga Nerma Bunar (1991.), Eldar Spahić (1989.), Sabahudin Žigović (1989.), Esmera Sinanović (1991.), Almedin Tači (1981.), Adis Paldum (1983.), Enes Gilić (1988.), Emir Curić (1992.), Edin Žigović (1998.), Adi Mekić (1998.), Dženan Šačić (1997.) i Minja Bajagić (1988.).

O daljnjim mjerama protiv osoba koje su, u međuvremenu, predane Tužilaštvu KS, bit će odlučeno u zakonskom roku (24 sata).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.