Crna hronika

Potvrđeno iz policije

Pacijent poginuo nakon pada kroz prozor Covid bolnice

15/04/2021

Od zadobijenih ozljeda je preminuo, potvrđeno je iz MUP-a USK koji provodi istragu u ovom slučaju

Pedesetdevetogodišnji muškarac iz Velike Kladuše jutros iza sedam sati smrtno je stradao nakon nesretnog pada ili namjernog skoka kroz prozor COVID – odjela 3 u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Policijska istraga u koju je odmah uključeno i nadležno Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona još uvijek je u toku.

– Mi smo o nesretnom događaju obaviješteni od obezbjeđenja u krugu bolnice, nakon čega su se dežurni timovi odmah uputili na mjesto događaja. Izvršen je detaljan uviđaj i u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem provodi se kriminalistička istraga o utvrđivanju svih okolnosti koje su prethodile ovom događaju. O tome da li se radi o namjernom skoku i samoubistvu, nesretnom slučaju ili nečemu drugom, znat ćemo po završetku svih istražnih radnji – riječi su glasnogovornika policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedića.

Iz Kantonalne bolnice je potvrđeno kako se radilo o teškom COVID pacijentu.

– Zdravstveno stanje pacijenta iz Velike Kladuše je bilo teško, zbog čega je i bio hospitaliziran na COVID odjelu. Nalazio se na visokom protoku kisika, s obzirom da nije mogao samostalno održavati koncentraciju u krvi, tako da je vjerovatno i to imalo svojih posljedica – izjavio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.